Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od belog luka»Čorba od belog luka koja ugreva

Čorba od belog luka koja ugreva

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Čorba od belog luka koja ugreva
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Čorba od belog luka, koja će vas ugrejati tokom hladnih zimskih dana"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 kašike
  • beli luk - 3 glavice, veće
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • peršun - 1 kašika, suvi
  • luk - 1/2 glavice
  • ulje - 50 ml + dodatno
  • celer - 1 mala stabljika listovi
  • majčina dušica - 1 kašika, suva
  • hleb - 2 kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite 2 glavice belog luka i oljuštite ih od spoljnog sloja. Lagano zasecite vrh i stavite ih u podmazan pleh. Važno je da ne zagori! Dodajte još masnoće i pecite 15 minuta na 200 stepeni.

Preostalu glavicu belog luka sitno iseckajte zajedno sa celerom i lukom, a možete koristiti i blender. Pržite ih na ulju i posolite. Morate ih pržiti na tihoj vatri da omekšaju i ne zagore.

Dodajte brašno, mešajte minut-dva i malo po malo sipajte 1, 5 litar vode, mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica. Začinite začinima i ostavite da se ukusna čorba od belog luka skuva.

Oljuštite pečeni beli luk. Napravite pire od njega, dodajte so i kiselo mleko. Dodajte u aromatičnu supu. Ako želite, dodajte maslac.

Posle 20 minuta, čorba od belog luka koja ugreva biće spremna.

Od kriški hleba napravite domaće krutone. Isecite na kockice i pecite u tiganju do zlatne boje.

Supu poslužite sa krutonima i celerom kao prilog!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: