Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Janija sa teletinom i rumom

Janija sa teletinom i rumom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Janija sa teletinom i rumom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Apetitna teleća janija sa rumom koju možete servirati sa raznovrsnim prilozima"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g, u kockicama
  • brašno - 40 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • rum - 50 ml, tamni
  • luk - 80 g
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 140 g
  • bujon - 300 ml, teleći
  • povrće - 150 g, po izboru (artičoka, boranija, pečurke bukovače)
  • so - po ukusu
  • biber - 3 prstohvata
  • peršun - sveži listovi, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Obilno uvaljajte teleće meso u brašno i ostavite da upije.

Oštrim nožem sitno iseckajte kromid luk i čenove belog luka i propržite ih na 4 minute u maslinovom ulju na umerenoj vatri.

Dodajte meso, crni biber i prstohvat soli i propržite i njega na 3-4 minuta na malo jačoj vatri.

Sipajte rum i mešajt ejednu minutu kako bi alkohol ispario, nakon toga sipajte bujon, paradajz pire i začinite s još soli.

Ovde je trenutak da dodate i povrće po vašem izoru, osim ako je ono koje može brzo da se skuva - u tom slučaju stavite ga u kasnijoj etapi.

Dinstajte teleću janiju pod poklopcem 40 minuta, nakon čega dospite još bujona ili vode, ako želite više čorbice kanije i kuvajte još 30 minuta na slaboj vatri.

Poslužite ukusnu janiju sa teletinom i rumom posutu iseckanim peršunom i lepim domaćim hlebom za umakanje ili običnim skuvanim belim pirinčem.

Raskoš!

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: