Način pripreme
Obilno uvaljajte teleće meso u brašno i ostavite da upije.
Oštrim nožem sitno iseckajte kromid luk i čenove belog luka i propržite ih na 4 minute u maslinovom ulju na umerenoj vatri.
Dodajte meso, crni biber i prstohvat soli i propržite i njega na 3-4 minuta na malo jačoj vatri.
Sipajte rum i mešajt ejednu minutu kako bi alkohol ispario, nakon toga sipajte bujon, paradajz pire i začinite s još soli.
Ovde je trenutak da dodate i povrće po vašem izoru, osim ako je ono koje može brzo da se skuva - u tom slučaju stavite ga u kasnijoj etapi.
Dinstajte teleću janiju pod poklopcem 40 minuta, nakon čega dospite još bujona ili vode, ako želite više čorbice kanije i kuvajte još 30 minuta na slaboj vatri.
Poslužite ukusnu janiju sa teletinom i rumom posutu iseckanim peršunom i lepim domaćim hlebom za umakanje ili običnim skuvanim belim pirinčem.
Raskoš!
Neka vam je ukusno!