Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Gusta ljutenica u rerni

Gusta ljutenica u rerni

NikiNiki
Guru
565853k
Gusta ljutenica u rerni
Fotografije: Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
330 min.
Porcije
16
"Koliko kriški stavite na sto, toliko možemo da pojedemo sa ovom domaćom ljutenicom"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg
  • patlidžan - 1 kg
  • paprike - 1.5 kg, crvene
  • šargarepe - 10 komada
  • luk - 3 komada
  • beli luk - 2 glavice
  • ulje - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • sirće - 1/3 šolje
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • so
  • kumin
  • biber
  • ljuta paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i šargarepe operemo, ogulimo i iseckamo na kockice.

Dodajemo sitno iseckan luk i izmešamo. Paradajz i paprike očistimo i takođe iseckamo na komadiće, dodajemo ih u patlidžan i šargarepu.

Dodajemo ostale sastojke i začine, mešamo i stavljamo u tepsiju.

Ubacujemo tepsiju u rerunu na 150 stepeni uz periodično mešanje.

Čim se zgusti, vadimo tepsiju i ostavljamo da se blago ohladi. Pasatorom pasiramo sastojke i vraćamo ponovo u rernu tako što pokrivamo tepsiju folijom. Kuvamo dok se ne dobije željena gustina ljutenice.

Nakon toga raspoređujemo u teglice i sterilizujemo 10-15 minuta.

Po želji možete da dodate sveže iseckan peršun.

Bogata ljutenica u rerni je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: