Način pripreme
Skuvajte krompir, ogulite ga i izgnječite.
Zatim ga pomešajte sa maslacem, mlekom, crnim biberom, solju i muskatnim oraščićem. Dobro izmešajte krompir pire.
Propržite sitno iseckani luk u dubokom tiganju sa malo masnoće i dodajte mleveno meso začinjeno crnim biberom i solju.
Zatim sipajte peršun i belo vino.
Dinstajte sve sastojke dok smesa ne ispari.
Sipajte krompir pire u podmazanu tepsiju sa malo prezli, zatim odozgo sipajte mleveno meso i izmrvite feta sir.
Ponovo stavite krompir pire i obilno pospite izrendanim parmezanom i sirom gauda.
Stavite slanu pitu da se peče na otprilike 15 minuta na 180 °C dok ne postane zlatkasta.
Čim je izvadite, po želji možete da je pospete maslinama i kiselim krastavčićima.
Slojevita pita sa krompirom i mlevenim mesom je veoma ukusna.
Prijatno!