bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Pačetina»Pečena Patka»Tradicionalna punjena patka na američki način

Tradicionalna punjena patka na američki način

Ivi  VaccaIvi Vacca
Početnik
47781k30
Tradicionalna punjena patka na američki način
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
25/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Još sa ulice ćemo osetiti aromu ove patke punjene pomorandžama i jabukama"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 komada
  • patka - do 1.8 kg
  • orasi - 40 g
  • šljive - 20 g, sušene
  • kajsije - 20 g, sušene
  • pomorandže - 1 komad
  • beli luk - 1/2 glavice
  • luk - 1 glavica
  • crni biber
  • ljuta aleva paprika
  • aleva paprika
  • so
  • belo vino - 1 šolja
  • lovorov list - 3 komada
  • celer - 2 struka
  • šargarepe - 2 komada
  • majčina dušica - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite patku, začinite iznutra i spolja začinima - slatkom i ljutom paprikom, solju i crnim biberom.

Isecite pomorandžu i 2 jabuke na komade, iseckajte sušeno voće, beli luk i orahe. Njima napunite patku.

Luk i celer takođe iseckajte i njima pospite dno posude u kojoj će se patka peći. Stavite poslednju odozgo. Možete da dodate i krompire ukoliko želite, ali nije obavezno.

Meso namažite maslacem, dodajte vodu i 3-4 cm belog vina. Uvijte aluminijumskom folijom veliku tepsiju. Ogulite treću jabuku i stavite je do patke.

Pecite pola sata na 250 stepeni, posle još 2 sata na 200 stepeni. Skinite foliju i pecite tradicionalnu punjenu patku na američki način još pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: