Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Mali hlepčići sa heljdom, sitnim sirom i parmezanom

Mali hlepčići sa heljdom, sitnim sirom i parmezanom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Mali hlepčići sa heljdom, sitnim sirom i parmezanom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Ohladite male hlepčiće sa heljdom, sitnim sirom i parmezanom i uživajte u njima zajedno sa ukusnom supicom"

Potrebni sastojci

  • heljdino brašno - 40 g
  • speltino brašno - 180 g
  • sitni sir - 100 g
  • parmezan - 50 g, fino izrendan
  • so - 1 kašičica
  • med - 1 kašičica
  • čija - 1 supena kašika, puna
  • sveže mleko - 150 ml
  • kvasac - 2 kašičice, suvi
  • kukuruzni griz - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite kvasac u blago zagrejanom svežem mleku u koje ste dodali med. Dobro izmešajte i ostavite smesu pokrivenu na 10 minuta.

U duboku posudu prosejte obe vrste brašna. Dodajte sve sastojke osim kukuruznog griza i umesite meko testo. Pokrijte ga streč folijom i ostavite na toplom na sat vremena dok ne naraste.

Nakon toga podelite testo na osam malih pogača. Svaku uvaljajte u kukuruzni griz i poređajte u tepsiju prethodno obloženu papriom za pečenje.

Ostavite male hlepčiće ponovo da narastu na još 20 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 °C.

Stavite hlepčiće od spelte da se peku 30-35 minuta.

Male hlepčiće sa heljdom, sitnim sirom i parmezanom ohladite na rešetci.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: