Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnate pogačice»Lisnato testo sa domaćim kremom i jabukom

Lisnato testo sa domaćim kremom i jabukom

Lisnato testo sa domaćim kremom i jabukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Iznenadite voljenu osobu ovim čarobnim lisnatim testom sa jabukama i kremom"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 komad
  • jabuke - 2 komada
  • maslac - 1 mala kockica
  • smeđi šećer
  • rum - 1/2 šolje
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • vanila - 1 komad
  • cimet - 1 kašičica
  • za premazivanje
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • za krem
  • limun - 1 komad, kora
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 90 grama
  • sveže mleko - 250 ml
  • žumanca - 2 komada
  • kukuruzni skrob - 20 grama
  • maslac - 1 kockica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite krem tako što za taj cilj rastvorite skrob sa malo mleka u odgovarajućoj kaseroli.

Dodajte i ostale sastojke i mešajte pomoću metalne žice za mućenje. Stavite na zagrejanu ringlu i neprestano mešajte dok ne provri.

Kuvajte mlečni krem dok se ne zgusne - otprilike 5 minuta nakon čega isključite.

Ogulite jabuke i isecite ih na male komadiće. Nakon toga ih ispržite u tiganju sa maslacem dok ne omekšaju. Dodajte smeđi šećer i mešajte dok se ne karamelizuje.

Dodajte suvo grožđe koje ste prethodno potopili na nekoliko sati u rum, sipajte i 1 malu kašičicu njega. Čim alkohol ispari, isključite ringlu.

Ostavite jabuke sa strane da se blago ohlade.

U međuvremenu izvadite lisnato testo iz frižidera i isecite srca. Na svaki stavite krem, a na njega - karamelizovane jabuke.

Svako srce zatvorite drugim i poređajte u tepsiju sa papirom za pečenje.

Namažite ih umućenim žumancem s malo ulja i svežim mlekom.

Pecite lisnato testo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Ohladite slatka srca i pospite ih šećerom u prahu nakon čega ih servirajte.

Lisnato testo sa domaćim kremom i jabukama je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: