Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija sa petlom, pečurkama i lukom

Janija sa petlom, pečurkama i lukom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Janija sa petlom, pečurkama i lukom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Među omiljenim janijama, ova sa petlom i pečurkama je na prvom mestu"

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad, domaći
  • kraljevski šampinjoni - 400 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • paradajz - 1 šolja, konzervisan
  • peršun
  • belo vino - 150 ml
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • piment - 2 - 3 zrna
  • šećer - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 lista
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite domaćeg petla u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte ga.

Nakon toga odvojite od kostiju i podelite na komade.

Odvojite deo mesa za drugo jelo, a sa ostalim pripremite ukusnu janiju.

Isecite luk na polumesec oštrim nožem i dinstajte sa malo masnoće i vode.

Dodajte malo nakon toga isečene pečurke i šargarepu.

Dodajte belo vino i nakon što alkohol ispari sipajte brašno i alevu papriku.

Dodajte konzervisani paradajz u jelo i mešajte.

Ako vam se čini da je mnogo gusto, dodajte malo bujona u kojem ste kuvali.

Ako vam se čini da je mnogo gusto, dodajte malo bujona u kojem ste kuvali petla.

Dodajte malo šećera, so, lovorov list i piment.

Dodajte meso od kuvanog petla i nastavite da kuvate apetitnu janiju.

Po želji prilikom serviranja pospite svežim peršunom i mlevenim biberom.

Janija sa petlom, pečurkama i lukom je veoma ukusna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: