Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Jesenja čorba sa ćuftama bez zaprške

Jesenja čorba sa ćuftama bez zaprške

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5114453
Jesenja čorba sa ćuftama bez zaprške
Fotografije: Niki Zhelyazkova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Jesenja čorba sa ćuftama bez zaprške je ispala ukusna!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • crvene paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 2 komada
  • bujon - 1 kockica
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • brašno - za uvaljati ćuftice
  • voda - 2.5 l, vruća
  • čubar
  • biber
  • peršun
  • fida - 1 čaša, sitna
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi sam pomešala mleveno meso sa začinima po ukusu koji su mi se dopali. Ostavli sam malo da se začini mleveno meso i napravila sam male ćufte za čorbu koje sam uvaljala u brašno.

U šerpu sam stavila vruću vodu da provri.

Posebno u tiganju sa uljem sam dinstala iseckani luk i šargarepu u kockicama. Dinstam na tihoj vatri dok ne bude polugotovo. Čim je povrće već dinstano, sipam ga u šerpu sa vrućom vodom.

Dodajem i ćuftice jednu po jednu, prethodno uvaljane u brašno. Gotovo odmah ubacujem i krompire iseckane na kockice da ključaju sa ostalim proizvodima.

Nakon otprilike desetak minuta proveravam krompire da li su gotovi i ukoliko su omeknuli, dodajem i fidu.

So dodajem i posipam čubarom i crnim biberom. Ostavljam da se skuva i fida, na kraju dodajem sitno iseckani peršun.

Čorba sa ćufticama he bez zaprške, tako mi se više dopada!

Ponekad pravim zapršku od 1 jajeta, limunovog soka ili sirćeta i brašna.

U zapršku za čorbu kutlačom dodajem i vruću čorbu u tankom mlazu energičnim mešanjem.

Jesenja čorba sa ćuftama bez zaprške je ispala ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti