Način pripreme
U posudi sam pomešala mleveno meso sa začinima po ukusu koji su mi se dopali. Ostavli sam malo da se začini mleveno meso i napravila sam male ćufte za čorbu koje sam uvaljala u brašno.
U šerpu sam stavila vruću vodu da provri.
Posebno u tiganju sa uljem sam dinstala iseckani luk i šargarepu u kockicama. Dinstam na tihoj vatri dok ne bude polugotovo. Čim je povrće već dinstano, sipam ga u šerpu sa vrućom vodom.
Dodajem i ćuftice jednu po jednu, prethodno uvaljane u brašno. Gotovo odmah ubacujem i krompire iseckane na kockice da ključaju sa ostalim proizvodima.
Nakon otprilike desetak minuta proveravam krompire da li su gotovi i ukoliko su omeknuli, dodajem i fidu.
So dodajem i posipam čubarom i crnim biberom. Ostavljam da se skuva i fida, na kraju dodajem sitno iseckani peršun.
Čorba sa ćufticama he bez zaprške, tako mi se više dopada!
Ponekad pravim zapršku od 1 jajeta, limunovog soka ili sirćeta i brašna.
U zapršku za čorbu kutlačom dodajem i vruću čorbu u tankom mlazu energičnim mešanjem.
Jesenja čorba sa ćuftama bez zaprške je ispala ukusna!