Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač na tiganju»Posni pirinač sa zeljem i pečurkama

Posni pirinač sa zeljem i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Posni pirinač sa zeljem i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sasvim mala porcija ovog posnog pirinča sa pečurkama će vas dosta zasititi, tako da će ostati od njega i za sutra"

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 1 vezica
  • bujon - 4 šolje, od pečuraka
  • pečurke - 300 g
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 šolja (pasiran)
  • zelje - 1 vezica
  • biber
  • peršun
  • ulje - 6 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i usitnite mladi luk. Sipajte malo ulje i vode u duboki tiganj, zagrejte i izdinstajte luk.

Kada omekša, dodajte u njega isečene pečurke. Malo nakon njih sipajte prethodno opran pirinač.

Smanjite jačinu vatre i začinite solju i biberom. Kuvajte dok ne nabubre zrna pirinča i sipajte pasiran paradajz i alevu papriku.

Nemkoliko puta sipajte bujon od pečuraka, dodajući sledeći deo tek kad se prethodno potpuno usvojio.

Pred kraj kuvanja pirinča u tiganj dodajte isečeno zelje.

Pospite jelo peršunom i servirajte.

Posni pirinač sa zeljem i pečurkama je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: