Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kapreze patlidžan

Kapreze patlidžan

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4385
Kapreze patlidžan
Fotografije: Lenka
1 / 3
14/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Ukus mediterana na vašoj trpezi - kapreze patlidžan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kom.
  • mocarela - 125 g
  • paradajz - 1 kom.
  • rukola
  • maslinovo ulje - 2 s.k.
  • beli luk u prahu - 1/2 k.k.
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oljuštiti i iseći kao na slici. Maslinovo ulje staviti na tiganj, pa staviti patlidžan u tiganj. Tiganj poklopiti i peći 7 minuta sa obe strane. Izvaditi i sačekati da se ohladi.

Iseći paradajz i mocarelu na kolutove. Između delova patlidžana prvo stavljati paradajz, pa mocarelu.

Staviti na pekarski papir pa preliti maslinovim uljem, začiniti solju, biberom i belim lukom u prahu.

Peći 3 minuta u predhodno zagrejanoj rerni.

Kapreze patlidžan servirati na tanjir uz dekoraciju sa rukolom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: