Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Raspuknute papričice sa belim lukom i šargarepom u teglama

Raspuknute papričice sa belim lukom i šargarepom u teglama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Raspuknute papričice sa belim lukom i šargarepom u teglama
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Svako veče uz večeru vadimo i po jednu teglu ovih raspuknutih papričica"

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 kilograma, ribice
  • šargarepa - 3 komada
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 2 glavice
  • za teglu 680 ml
  • biber - 8 zrna
  • so - 1, 5 supena kašika
  • aspirin - 1 komad
  • šećer - 1.5 supena kašika
  • sirće - do ivice tegle
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite paprike i odvojite drške.

Ugrejte tiganj be masnoće i pecite paprike da se raspuknu sa svih strana.

Isecite šargarepu i beli luk.

Na dno tegle stavite po 1 aspirin, 1, 5 supenu kašiku soli, 1, 5 supene kašike šećera, kao i strukove mirođije, nekoliko krišaka šargarepe i beli luk. Sipajte sirće, da dođe do ivice tegle.

Poređajte paprike, pritisnite lepo. Kad dođe do sredine tegle stavite ponovo mirođiju, šargarepu i beli luk.

Kad napunite tegle paprikama, sipajte hladnu vodu i zatvorite.

Sledećih dana okrećite tegle nekoliko puta na dan.

Raspuknute papričice sa belim lukom i šargarepom u teglama su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: