Teleći ragu sa krompirom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
1627897848
Teleći ragu sa krompirom
Fotografije: Evgenia
2 / 3
01/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Ko ne voli teleći ragu sa krompirićima?"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g
  • krompir - 600 g
  • beli luk - dva čena
  • luk - 1 komad
  • šargarepe - 2 komada
  • tipsko brašno - 1 supena kašika
  • paradajz
  • pasta od paradajza - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 20 g
  • crni biber
  • so - po ukusu
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za omiljeni teleći ragu sa krompirom u šerpi na ringli srednje jačine se dinstaju iseckano usoljeno meso, sitno iseckan - beli luk, luk i šargarepa - na kolutiće, u vodi i maslinovom ulju.

Nakon toga se dodaje krompir iseckan na kockice. Na kraju se dodaje paradajz izrendan na rende, pasta od paradajza i kašika brašna, rastvorena u malo bujona od jela.

Meša se dok ne bude gotovo. Nakon dodavanja kašike brašna pazi se da ragu ne izgori tako što se periodično meša.

Na kraju se isključuje ringla i dodaju se maslac, crni biber, so po ukusu i divlja nana (po izboru).

Neka vam je slatko sa ovim telećim raguom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: