Način pripreme
Prosejte brašno i oblikujte udubljenje u njegovoj sredini. Unutra sipajte prethodno zagrejano mleko sa šećerom i kvascem. Izmešajte i dodajte belance jajeta, ulje i so.
Postepeno mesite meko testo. Oblikujte u loptu i pokrijte posudu folijom za sveže čuvanje. Ostavite testo na toplom da naraste i udupla svoj obim.
Gotovo testo podelite na lopte jednake veličine. Razvijte svaku loptu u okrugli list i isecite na trouglove.
U debeli deo trougla stavite sor začinjen šarenom solju. Uvijte u kiflicu.
Pripremite tepsiju sa papriom za pečenje i stavite slane kiflice na rastojanju jednu od druge. Ostavite da narastu još jednom.
Uključite rernu na 180 stepeni. Namažite narasle kiflice umućenim žumancem i pecite dok ne bude gotovo - otprilike dvadesetak minuta.
Slane kiflice sa suvim kvascem su veoma ukusne.