Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen jagnjećim mlevenim mesom

Patlidžan punjen jagnjećim mlevenim mesom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Patlidžan punjen jagnjećim mlevenim mesom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Rekli bismo vam koliko je ukusan, ali smo obećali da nećeom da pričamo punih usta, a jednostavno ne možemo da mu odolimo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 3 komada
  • patlidžan - 5 komada
  • beli luk - nekoliko čenova
  • so
  • biber
  • masnoća
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sečen na sitno dinstamo dok ne omekša. Dodajemo mu mleveno meso i začinjavamo.

Kada se mleveno meso pretvori u mrvice, smesi dodajemo isečenu unutrašnjost patlidžana i isečen paradajz. Dodajemo beli luk i dinstamo još izvesno vreme.

Izdubljen patlidžan zapržimo blao u tiganju i punimo dobijenim nadevom.

Napunjen patlidžan poređamo u šerpu i prelivamo do njihove polovine vodom.

Kuvamo dok patlidžan ne omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: