Način pripreme
Bundevu oljuštiti i staviti u rernu da se isepeče, onda ispasirati ručnim blenderom.
U posudu staviti brašno i kvasac . Ugrejati sok od jabuke. Dodati brašnu šećer, pa preliti toplim sokom od jabuke. Sve dobro izmešati. Otopiti maslac i dodati, kao i jaje. Preliti mlekom i umesiti testo.
Naknadno dodati cimet i vanilin šećer, pa opet umesiti. Dodati pasiranu bundevu, pa opet dobro umesiti. Ostaviti da naraste testo sat vremena.
Razvijte testo, ostavite 15 minuta. Uzeti čašu i praviti od testa pljonate krofnice.
Ostaviti da narastu pola sata, pa okrenuti na drugu stranu i ostaviti da naraste 15 minuta.
Staviti ulje da se zagreje, da bude vrelo pa ubacivati krofne i peći sa obe strane. Vadite krofne na ubrus, pa kad se ohlade iseći ih i puniti nutelom.