Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Krofne sa bundevom punjene nutelom

Krofne sa bundevom punjene nutelom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Krofne sa bundevom punjene nutelom
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Odmah pripremite duplu porciju, jer nestaju iz tanjira za tren!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 530 g
  • smeđi šećer - 50 g
  • sok od jabuke - 150 ml
  • jaje - 1 kom.
  • suvi kvasac - 10 g
  • bundeva - 100 g
  • maslac - 30 g
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • cimet - 1 k.k.
  • nutela - 300 g
  • ulje - za prženje
  • mleko - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštiti i staviti u rernu da se isepeče, onda ispasirati ručnim blenderom.

U posudu staviti brašno i kvasac . Ugrejati sok od jabuke. Dodati brašnu šećer, pa preliti toplim sokom od jabuke. Sve dobro izmešati. Otopiti maslac i dodati, kao i jaje. Preliti mlekom i umesiti testo.

Naknadno dodati cimet i vanilin šećer, pa opet umesiti. Dodati pasiranu bundevu, pa opet dobro umesiti. Ostaviti da naraste testo sat vremena.

Razvijte testo, ostavite 15 minuta. Uzeti čašu i praviti od testa pljonate krofnice.

Ostaviti da narastu pola sata, pa okrenuti na drugu stranu i ostaviti da naraste 15 minuta.

Staviti ulje da se zagreje, da bude vrelo pa ubacivati krofne i peći sa obe strane. Vadite krofne na ubrus, pa kad se ohlade iseći ih i puniti nutelom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: