Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka od tikvica sa ćurećim mlevenim mesom

Musaka od tikvica sa ćurećim mlevenim mesom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Musaka od tikvica sa ćurećim mlevenim mesom
Fotografije: Maria Bojilova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Učinite tradicionalnu musku od krompira drugačijom - sa ovom nećete pogrešiti"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 7 komada
  • ćureće mleveno meso - 800 g, od buta
  • luk - 1 komad
  • so
  • šareni biber - 3 prstohvata (beli, crveni i zeleni)
  • začin - 1 kašika, za suvlaki
  • mirođija - 1 vezica
  • ulje
  • Za preliv
  • kozije kiselo mleko - 400 g
  • jaje - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu veoma dobro i očistie se od drški.

Iseku se na sitne kocke.

Luk se očisti, opere i iseče na sitno.

Tikvice i luk se stavljaju u šerpu sa nelepljivim dnom i zaprže se sa malo ulja.

Nakon što se blago zaprže dodaje se ćureće mleveno meso.

Meša se veoma dobro.

Prženje se nastavlja dok se mleveno meso blago ne zaprži i pretvori se u mrvice.

Smesa se sklanja sa ringle. Dodaje se so, miks bibera i začina za suvlaki.

Mirođija se očisti, opere i iseče na sitno.

Dodaje se u mleveno meso.

Smesa se promeša veoma dobro i sipa se u posudu sa poklopcem sa nelepljivim dnom.

Preliva se sa malo vode do polovine smese.

Peče se musaka sa tikvicama 40 minuta pod poklopcem na 200 stepeni.

Kozije kiselo mleko se promeša sa jajetom.

Kačkavalj se narenda na sitno i dodaje se u kiselo mleko.

Nakon što je musaka gotova, preliva se kiselim mlekom i kačkavaljem.

Musaka sa tikvicama sa ćurećim mlevenim mesom se peče 0 minuta na 170 stepeni bez poklopca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: