Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Novogodišnje sarme pečene u đuvečarama

Novogodišnje sarme pečene u đuvečarama

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
1637997851
Novogodišnje sarme pečene u đuvečarama
Fotografije: Evgenia
1 / 3
16/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
4
"Već znamo šta ćemo sigurno imati na navogodišnjoj trpezi - ukusne sarmice u đuvečarama"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g
  • čubar
  • aleva paprika
  • crni biber
  • pasta od paradajza
  • pirinač - 50 g
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • čorba od kupusa
  • suvo grožđe - 30 g
  • listovi kupusa - 15 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se samelje u mleveno meso i dodaju se začini u suvo grožđe.

Prestoji u frižideru na jedan dan.

Dinstaju se luk i praziluk na maslinovom ulju i malo vode.

Dodaje se pasta od paradajza. Smesa vri otprilike 15 minuta.

Na kraju se pomešaju začinjeno mleveno meso, pirinač i smesa. Uvijaju se sarme od kupusa.

Stavljaju se u glinene đuvečare, čije je dno pokriveno listovima kupusa.

Odozgo se poliva čovbom od kupusa i maslinovim uljem.

Novogodišnje sarme pečene u đuvečarama se peku dva sata na 170°C u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: