Posne sarme

Lidia - GeriLidia - Geri
Kuvar
10024373
Posne sarme
Fotografije: DaniEli Kraya
2 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
10
"Najukusnije sarmice, slikajte i kačite na Fejsbuk"

Potrebni sastojci

  • kupus - 10 listova kiselog kupusa
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica, crni ili praziluk
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sprema se nadev tako što se zaprži luk, dodaje se pirinač, aleva paprika, so i voda (2:1).

Nakon što uvri voda iz nadeva, posuda se sklanja sa vatre i oblikuju se sarme u listovima kupusa.

Poređaju se u šerpu, pritiskaju se, doliva se još vode i kuvaju se dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: