Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa jagnjetinom

Sarme sa jagnjetinom

Djina DimitrovaDjina Dimitrova
Početnik
1321
Sarme sa jagnjetinom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Sarme od vinovog lista se pripremaju sa puno ljubavi i želje, a mi vam garantujemo da su ove pripremljene sa puno pažnje"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg masno, (mleveno)
  • pirinač - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • mladi luk - 1 veza ili jedna glavica (veća) crvenog luka
  • mirođija - 1/2 veze
  • biber
  • listovi vinove loze - sveži ili iz tegle
  • ulje - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešati pirinač, sitno seckani crni luk, mleveno jagnjeće meso, alevu papriku, biber, seckanu mirođiju, so (ako nije soljeno), sve dobro izmešati.

Listovi, ako su sveži, kratko se preliju vrelom vodom, a oni iz tegle ocede od rastvora soli i odvoje jedan od drugog.

Nadev se umota u svaki list vinove loze i ređa u šerpu, pritisne teškim tanjirom i prelije sokom iz tegle ili vodom da prekrije sarmice na dva centimetra od njih.

Kuvajte dok ne bude gotov (kada je pirinač gotov).

Sarme od vinovog lista služe se sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: