Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Punjene bombice od tikvica

Punjene bombice od tikvica

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6131512k
Punjene bombice od tikvica7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Šarmantne bombice od tikvica sa neobičnim nadevom, poslužene u apetitnom sosu"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 8 komada, za punjenje
  • mleveno meso - 500 g, mešavina
  • kačkavalj - 100 g
  • luk - 2 glavice, kromid
  • beli luk - 1 čen
  • majčina dušica
  • crni biber
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • jaja - 8 komada
  • za sos od belog luka
  • kiselo mleko - 2 kantice
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo uljue - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • mirođija - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i odsecite gornji deo tikvica kao poklopac. Pomoću kašike izdubite unutrašnjost tikvica, ostavite je sa strane, a njih poređajte u tepsiju pokrivenu papirom za pečenje tako što između njih stavljate i njihove poklopčiće koje ćete koristiti za dekoraciju.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se zapeku.

Očistite i isecite luk. Isecite i odvojenu mesastu unutrašnjost tikvica.

Stavite tiganj na ringlu, sipajte maslinovo ulje i zagrejte, dodajte luk i propržite na kratko, dodajte mleveno meso i izmešajte. Kuvajte dok se ne dobije zlatkasta boja mlevenog mesa, tako što ga za vreme prženja izdrobite na komadiće.

Stavite iseckanu unutrašnjost od tikvica i belog luka, izmešajte i kuvajte još 5 minuta. Začinite majčinom dušicom i crnim biberom.

Isecite kačkavalj na male komadiće.

Izvadite tikvice iz rerne, stavite u svaku od njih nadev sa mlevenim mesom i dodajte po nekoliko komadića kačkavalja. Lepo pritisnite nadev u tikvice tako da ih u potpunosti popune i ponovo u svaku razbijte po jedno jaje.

Rasporedite nadev tako da vam bude dovoljno za 8 komada tikvica puneći ih do pola i da ostane mesta za jaje.

Stavite tepsiju ponovo u rernu i pecite dok jaja ne budu gotova.

Napravite sos od belog luka tako što stavite maslinovo ulje u tiganj na ringlu, dodajte sitno iseckani beli luk i alevu papriku i propržite na minutu-dve, pazeći da ne zagori.

Prilikom posluživanja u svaki tanjir stavite kiselo mleko, odozgo pospite kašikom belog luka sa biberom i pospite mirođijom. Stavite po jednu punjenu tikvicu u svaku porciju i poklopite poklopčićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: