bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Flambirani škampi

Flambirani škampi

Mariana Petrova IvanovaMariana Petrova Ivanova
Početnik
1k1085k178
Flambirani škampi
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
18/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
7
"Jednostavno, ali veoma mirisno jelo sa morskim plodovima - to su flambirani škampi!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite škampe u posudu zajedno sa soja sosom. Promešajte i ostavite 1 sat.

Zagrejte tiganj sa 2 kašike maslinovog ulja i ispržite na jakoj vatri škampe sa obe strane. Sipajte rum i flambirajte, upalite upaljačem.

Skinite sa vatre i držite tiganj u vazduhu. Pazite da se ne opečete jer je plamen veliki.

Vratite na ringlu za kuvanje. Dodajte beli luk (presovan ili sitno iseckan) i maslac. Pržite minut i sklonite sa vatre. Pospite mirođijom i odmah poslužite škampe sa belim lukom.

Jednostavno, ali veoma mirisno jelo od morskih plodova - to su flambirani škampi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: