Način pripreme
Klasični krompirići sa pavlakom postaju mnogo ukusniji u šerpi od vatrostalnog stakla. Mogu da se naprave i sa dodatkom različitih kobasica kao što su šunka i slanina, kao i da se u njih doda još aromatičnih sireva različite vrste.
U ovom receptu krompirići su obični i samo sa kačkavaljem što ih čini savršenim garnirungom uz ribu ili meso.
Prvo, skuvajte krompir tako da bude tvrđi, ali ne i sirov.
Ocedite od vode i ostavite da se malo ohladi kako biste mogli da ga gulite, a da se ne ispečete.
Uključite rernu da se zagreje do 200°C.
Na dno šerpe od vatrostalnog stakla sipajte tanak sloj pavlake. Pospite izrendanim belim lukom, solju i crnim biberom i poređajte sloj iseckanih krompirića.
Pokrijte pavlakom i ponovo začinite solju, belim lukom i crnim biberom.
Ređajte tako dok ne nestanu sastojci, a kačkavalj stavite polovinu negde po sredini na sloj pavlake.
Drugu polovinu kačkavalja izrendajte na vrh.
Stavite poklopac šerpe i ubacite svojevrsni gratin u zagrejanu rernu na 35 minuta.
Ovim dinstanim krompirićima garnirajte vaše omiljene šnicle ili pečenu ribu.
Prijatno sa ovim krompirićima u vatrostalnoj posudi sa pavlakom!