Način pripreme
Prvo operemo i očistimo škampe. Nakon čega ih pohujemo tako što umačemo svaki u umućeno jaje, posle u smesu od prezli, kukuruzni skrob i crni biber (radnja se ponavlja po želji za zasićenije pohovanje).
Nakon čega pržimo u tiganju dok se ne dobije zlatkasta boja. Stavljamo gotove škampe na kuhinjski papir da upije masnoću.
Pirinač za suši pripremamo tako što ga prvo dobro operemo nekoliko minuta pod mlazum tekuće vode u đevđiru. Nakon čega ga ostavljamo da se osuši na otprilike sat vremena. Kuvamo u šerpi sa poklopcem.
Kad provri voda uključujemo ringlu na najslabiju jačinu dok pirinač ne upije svu vodu. Ostavljamo šerpu sa strane na otprilike 20 minuta da se pirinač dinsta.
Posle ga zalivamo marinadom od pirinčanog sirćeta i smeđeg šećera (kojeg smo zagrejali na ringli u metalnoj posudi dok se šećer nije istopio). Premeštamo pirinač u plastičnu kutiju i pokrivamo ga vlažnom krpom.
Uzimamo koru Nori i stavljamo njenu sjajnu stranu dole na podlogu pokrivenu najlonom za uvijanje sušija (da se ne bi zaprljalo). Mokrim rukama raspoređujemo pirinač po celoj površini kore.
Posipamo je susamom i okrećemo je tako da pirinač ostane odozdo. Na stranu koja je ka nama ređamo zelenu salatu, pohovane škampe i dopunjavamo krem sirom.
Uvijamo rolat pomoću podloge koju sečemo na kolutiće oštrim nožem kojeg pri svakom razrezu močimo vodom. Ako se slučajno pirinač raspada prilikom sečenja, stavite rolate u zamrzivač na kratko da se stegnu i posle ih isecite. Ispaće!
Svaku rolnicu uvaljamo u mrvice od prezli i maslac koji smo prethodno ispekli na pek papiru u tiganju. Poslužujemo Suši Krispi Rol sa pohovanim škampima, sa soja sosom!
Neka vam je slatko!