Način pripreme
Stavila sam mleveno meso u posudu i u nju sam dodala beli luk (prošao kroz presu za beli luk), so, kumin, čubar i soja sos.
Sve sam umesila i vratila mleveno meso u frižideer da malo odstoji. Za to vreme već odmrznuto lisnato testo sam rastegla na radnoj površini i koristeći posudu u kojoj ću peći, napravila sam dva kruga.
Namazala sam posudu kokosovim uljem i stavila jedno lisnato testo na dno. Blago sam izbockala viljuškom.
Koristeći posudu za kuvanje na pari u Instant Pot sam stavila posudu. Uključila sam funkciju air fryer na 15 minuta na 200 stepeni.
Kada je donja kora bila ispečena izvadila sam sve iz multikukera i na funkciju Saute sam stavila da dinstam mleveno meso tako što sam u njega dodala šargarepe, vino i sok od paradajza.
Kada je smesa bila gotova, sipala sam je u posudu sa gotovom donjom korom od lisnatog testa. Slanu pitu sam pokrila gornjom korom i blago sam podigla krajeve kao bord.
Pekla sam pitu sa mlevenim mesom na 200°C 15 minuta tako što sam odozgo posula parmezanom.
Bon Apeti!