Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pljeskavice»Pljeskavice od bajatog hleba

Pljeskavice od bajatog hleba

NatalijaNatalija
Šegrt
604512930
Pljeskavice od bajatog hleba
Fotografije: Natalija
1 / 5
12/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Nikada ne bacajte bajati hleb, imamo recept kako da ga najbolje iskoristite!"

Potrebni sastojci

  • hleb - 250 g, bajat
  • mleko - 100 ml
  • jaja - 3 komada
  • kravlji sir - 80 g
  • jogurt - 30 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb iseći na kriške, a potom na kockice. Umutiti jaja i dodati mleko. Sve izmešati. Ubaciti kockice hleba. Kravlji sir izgnječiti, dodati u smešu i sve preliti jogurtom. Izmešati dok se ne smeša ne sjedini. Dodati so po ukusu, zavisno koliko slano volite.

Zagrejati ulje u tiganju na najvišoj temperaturi. Potom smanjiti i ubacivati kašiku po kašiku smeše. Nakon što spustite jednu kašiku, lagano je pritisnite na sredini kako bi se formirala lepa, okrugla pljeskavica. Pržiti 5 minuta sa obe strane.

Služiti uz kečap, majonez, jogurt ili bilo šta po vašoj želji.

Prijatno uz pljeskavice od bajatog hleba!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: