Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa razvijenim korama i domaćim kremom

Torta sa razvijenim korama i domaćim kremom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Torta sa razvijenim korama i domaćim kremom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Veoma ukusna domaća torta koja miluje čula za svaki povod"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 2 komada
  • mast - 3 supene kašike, istopljena /ili ulje/
  • šećer - 6 supenih kašika
  • kiselo mleko - 1/2 šoljice
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • brašno - koliko je potrebno da se dobije meko testo
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 12 supenih kašika
  • brašno - 5 supenih kašika
  • vanila - 2 komada /4 g/
  • rum - 3 kapljice /ili esencija/
  • jaja - 2 komada, po želji
  • kravlji maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka za koru se umesi meko testo i deli se na 5 lopti.

Svaka lopta se razvija i peče se u srednje velikoj tepsiji dok ne porumeni tako što se samo prvi put podmazuje tepsija.

Mleko se stavlja da provri tako što se unapred od njega odvaja 150 ml tako što se s njima mute jaja, brašno i vanile.

Ova smesa se sipa u ključalo i zaslađeno mleko i neprestano se meša dok se ne zgusti. Dodaje se i maslac.

Ovim poslastičarskim kremom se premazuju kore i ređaju se jedna na drugu.

Pritiskaju se periodično nekoliko puta da se ne bi formirala udubljenja.

Cela seoska torta se premazuje kremom i posipa se kokosovim brašnom, orasima ili čokoladnim mrvicama, tj. po vašem ukusu i želji.

Neka vam je slatko sa ovom tortom sa razvijenim korama i domaćim kremom iz stare sveske!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: