Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana riba»Marinirani oslić u rerni

Marinirani oslić u rerni

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Marinirani oslić u rerni
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Jedva čekamo više da probamo ovu ukusnu mariniranu ribu.."

Potrebni sastojci

  • oslić - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • senf - 1 kašičica
  • soja sos - 1 supena kašika
  • med - 1 kašičica
  • crni biber
  • aleva paprika
  • sirće - 1 supena kašika
  • ulje
  • so
  • brašno - za uvaljati
* merne jedinice

Način pripreme

Oslić se opere, očisti i iseče na kolutove. Ocedi se. Luk se iseče na polumesece, a beli luk se presuje.

U dubokoj posudi se pomešaju svi sastojci za marinadu za ribu i izmešaju se kako bi se dobro pomešali. Riba se stavlja u marinadu i izmeša se.

Pokriva se streč folijoma i ostavlja se u frižideru na 2-3 sata. Uzima se tepsija i marinirani kolutovi oslića se uvaljaju u brašno i ređaju se u tepsiju. Zalivaju se oslićem.

Između njih se stavlja marinada od luka i začina.

Marinirani oslić se peče na 250 stepeni dok se ne dobije zlatasta korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: