Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirane pečurke»Marinirane rujnice i vrganji

Marinirane rujnice i vrganji

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Marinirane rujnice i vrganji
Fotografije: Mishel Foster
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Predjelo, prilog, meze - marinirane pečurke mogu da budu bilo šta, samo iskažite želju, ali najviše od svega su - ukusne"

Potrebni sastojci

  • rujnice - 300 g
  • vrganji - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • sirće - 150 ml
  • so - 2 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 20 zrna
  • piment - 4 zrna
  • voda - 1, 2 litra
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo očistite pečurke i stavite ih da se kuvaju 10 minuta u vreloj vodi. Ocedite ih.

Pripremite marinadu, tako što sve stavite zajedno u vodu da se kuva, sačekajte 5 minuta i sklonite sa vatre.

Ohladite pečurke i marinadu i promešajte ih u šerpi sa poklopcem, pa ostavite da se mariniraju 24 sata.

Prebacite pečurke u tegle i čuvajte ih u frižideru. Možete ih čuvati oko mesec dana.

Marinirane pečurke se mogu poslužiti odmah, kada odstoje 24 sata u frižideru.

Prijatno uz marinirane rujnice i vrganje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: