Način pripreme
Uklonite klip glavice kupusa i isecite ga na ne mnogo velike trake.
Izgnječite ga sa solju.
Šargarepe ogulite i izrendajte.
Praziluk očistite i isecite na kolutove.
U dubokoj šerpi zagrejte ulje i propržite praziluk i šargarepu.
Po želji možete da dodate i čen belog luka.
Nakon što se šargarepe i praziluk izdinstaju, dodajte kupus i celer i sačekajte da omekne.
Zatim dodajte ljutenicu i začinite solju, 1 kašičicom čubra, crnim biberom, 1 prstohvatom aleve paprike i izmešajte. Ostavite na 10 minuta da se kuva. Za to vreme isecite plećku na kockice, a grudi isecite na rebra.
Stavite ih u posudu i začinite ostalim začinima. Nakon što se kupus izdinstao, prebacite ga u tepsiju, dodajte plećku, izmešajte i odozgo poređajte rebra.
Dospite 1 šolju vode, stavite foliju na tepsiju i pecite na 180 stepeni 20 minuta sa folijom, a nakon toga sklonite foliju i kuvajte dok jelo ne bude u potpunosti gotovo. Neka vam je slatko sa svinjetinom sa kupusom!