Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Posni pirinač sa maslinama i tikvicama

Posni pirinač sa maslinama i tikvicama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Posni pirinač sa maslinama i tikvicama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Sjajan posni pirinač uz koji ćete zaboraviti na delikatese od mesa"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • beli luk - 5 čenova
  • luk - 2 glavica
  • tikvice - 3 komada
  • biber
  • so
  • paradajz - 2 komada
  • mirođija - 2 kašike
  • voda - 4 šolje, vruća
  • maslac - 30 g
  • šargarepa - 2 komada
  • masline - 1 šaka, bez koštica
  • ulje - 3 kašike, za prženje
  • senf - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre oljuštite i isecite tikvice na parčiće. Šargarepe oljuštite i narendajte na krupno rende. Paradajz oljuštite i iseckajte na parčiće, a luk - na sitno.

Isecite beli luk na kriške i masline takođe. Operite i procedite pirinač, mirođiju usitnite.

Sipajte ulje u duboku šerpu. Dodajte šargarepe i luk, posle pirinač i pržite dok ne postane prozračan.

Dodajte tikvice i mirođiju, zapržite. Sklonite šerpu sa ringle i začinite senfom, biberom, belim lukom. Posolite.

Sipajte posni pirinač u posudu za pečenje sa poklopcem. Poređajte odozgi maslac na kocke i stavite poklopac.

Pecite pirinač u rerni sat vremena na 180 stepeni.

Posni pirinač sa maslinama i tikvicama je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: