Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba od jagnjeće glave i iznutrica

Čorba od jagnjeće glave i iznutrica

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Čorba od jagnjeće glave i iznutrica
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Za danas smo rešili da u dnevni meni uključimo i jednu ukusnu jagnjeću čorbu, šta kažete na to?"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 400 g, komplet
  • pirinač - 1/2 šolje
  • jagnjeća glava - 1 komad
  • nana - 4 grančice
  • crni luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • peršun - 1 veza
  • hladna zaprška
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjeću glavu i ubacite je u šerpu sa vodom. Kuvajte je dok meso ne krene da se odvaja od kostiju. Sklanjajte penu ako ima potrebe.

Kada je glava skoro skuvana, dodajte i komplet iznutrica, pa skuvajte i njega. Iseckajte meso na sitno.

Sve vratite u bujon i dodajte naseckani luk, kuvajte 10 minuta i dodajte pirinač. Posolite.

Kada je jagnjeća čorba gotova, pospite je peršunom, dodajte nanu i biber.

Napravite hladnu zapršku od namirnica navedenih u receptu i sipajte je u jagnjeću čorbu od glave i iznutrica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: