Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Bundeva za desert sa oportom

Bundeva za desert sa oportom

Bundeva za desert sa oportom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
72 min.
Porcije
3
"Sada je sezona bundeva, a sa njima možete da napravite raskošne deserte"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1/2 komada, violina
  • oporto - 1 šoljica
  • smeđi šećer - 2 kašike. ili po ukusu
  • cimet - 1 štapić
  • suvo grožđe - šaka
  • rum - 1 poklopac
  • maslac - mala grudvica
  • anis - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštite, operite i isecite u pleh. Pospite je smeđim šećerom.

Sipajte vino i rum. Dodajte suvo grožđe, cimet i anis. Promešajte kašikom.

Narežite maslac na male komade i stavite na bundevu. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.

Drvenom kašikom mešajte na svakih 10-15 minuta, pazeći da ne razbijete komade bundeve i oštetite ih.

Pečenu bundevu izvadite, ohladite i poslužite.

Bundeva za desert sa oportom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: