Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Grčke posne sarme u listu vinove loze

Grčke posne sarme u listu vinove loze

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Grčke posne sarme u listu vinove loze
Fotografije: Rositsa Marinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Posnih sarmica od lista vinove loze će danas biti za sve"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • listovi vinove loze
  • peršun - 1 veza
  • luk - 2 glavice
  • masline - 1/2 šolje, bez koštica
  • so
  • ulje - 5 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • mladi luk - 1 veza
  • mirođija - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Listove vinove loze operite i prelijte vrelom vodom na dva minuta. Ocedite ih. Očistite i iseckajte luk na četiri dela. Stavite da se kuva u šerpi, kada je gotov, sitno ga iseckajte.

Mladi luk očistite i sitno iseckajte. Dinstajte ga u tiganju na ulju. Kada omekša, dodajte pirinač i čašu vode. Kada omekša dodajte seckanu mirođiju i peršun, kao i kuvani luk.

Promešajte, pospite biberom i solju. Dodajte naseckane masline. Promešajte. Uzmite po kašiku nadeva za posnu sarmu i stavite u sredinu svakog lista.

Oblikujte sarmice od listova vinove loze. Ređajte ih na dno nauljene šerpe. Pre toga na dnu stavite nekoliko listova kao podlogu. Sipajte 3 šolje vode u šerpu i stavite da se kuva.

Na ovaj način možete poslužiti grčku posnu sarmu od vinovog lista ili da napravite beli sos ako ne želite da bude posna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: