Način pripreme
Ćureće šnicle se operu veoma dobro. Istucaju se u kesi sa obe strane.
Svaka šnicle se posipa solju sa obe strane i ostavljaju se 30 minuta u frižideru.
Krastavčići se iseku na tanke kriške.
Sto grama kačkavalja se iseče na tanke parčiće. Preostali kačkavalj se narenda na sitno rende.
Nakon što se šnicle izvade iz frižidera, u svako parče šnicle se poređaju kriške kiselih krastavčića i odozgo se stavljaju parčići kačkavalja.
Šnicla se uvija u rolnu i pričvrsti se čačkalicom.
Stavlja se u posudu u kojo će se peći.
Vretenea se prelivaju vinom.
Svako vreteno se maže uljem u posudi.
Preko svakog vretena se posipaju prezle.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni pod folijom 60 minuta na 200 stepeni.
Nakon toga folija se sklanja.
Preko svakog vretena se posipa narendan kačkavalj.
Peče se 10 minuta na gornjem grejaču na 200 stepeni.
Ćureće vreteno sa belim vinom servira se sa garnirungom od grilovanog povrća.