Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarmice od kupusa u vatrostalnoj posudi

Sarmice od kupusa u vatrostalnoj posudi

ažurirano:
Iliana DimovaIliana Dimova
Početnik
267563
Sarmice od kupusa u vatrostalnoj posudi4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
20
"Ipak ćemo spremite ove sjajne sarmice, jer su nam još od detinjstva omiljene."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g, sa začinima
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • đumbir - mleveni
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 5 kašika
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u veliku šerpu, sipajte malo vode, pet kašike, ulje i pospite čubrom, đumbirom i biberom.

Promešajte mleveno meso i kada tečnost uvri sipajte pirinač. Promešajte ponovo i sklonite posudu sa ringle.

Očistite kiseli kupus od tvrdog dela.

U svaki list stavite nadev i uvijte sarmice od kupusa.

Poređajte ih u vatrostalnu posudu sa poklopcem čvrsto jednu do druge.

Preostalni nadev možete da sipate preko njih.

Sipajte vodu u posudu, tako da ih skroz prekrije.

Stavite ih u rernu na 200 stepeni i pecite dok ne budu gotove.

Po želji ih servirajte sa mlečnim sosom.

Sarmice od kupusa u vatrostalnoj posudi su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: