Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Dugačke sarmice od kupusa u rerni

Dugačke sarmice od kupusa u rerni

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
1303377239
Dugačke sarmice od kupusa u rerni
Fotografije: AneliaStefanova
1 / 4
12/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Dugačke sarmice u rerni - predlog za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 komad
  • svinjsko mleveno meso - 800 g
  • pirinač - 250 g
  • ulje - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • čubar - 1 supena kašika
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • nana - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 i 1/2 supene kašike
  • ljutenica - 2 supene kašike
  • čorba od kupusa - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Od glavice kiselog kupusa se odvoje veliki listovi.

Seku se kroz sredinutako što se vadi njihov tvrdi deo.

Prema veličini listova polovinice mogu da se iseku na još dve.

U posudu se sipa mleveno meso i pirinač.

U njih se dodaju začini i polovina ulja.

Luk se izrenda, beli luk se presuje i takođe se dodaje u mleveno meso, zajedno sa jednom kašikom ljutenice.

Sve se veoma dobro izmeša kašikom.

Uzima se jedan list i u jedan njegov kraj se stavlja nadev koji se rukama oblikuje u dugačak rolat.

List se blago savija s leva na desno da nadev ne bi izašao prilikom kuvanja i sarmica se uvija.

Uvijene sarme se ređaju u tepsiju.

U posudu u kojoj je bio nadev stavljamo kašiku ljutenice, ostalu alevu papriku i ulje i sve to izmešamo kašikom.

U njega dodajemo čorbu od kupusa i zalivamo sarme.

Dodajemo i vodu tako da se sarme pokriju.

Pečemo sarmice od kupusa na 200°C sa ventilatorom dok ne izvri voda i dok se sarmice ne zapeku odozgo.

Po želji prilikom serviranja može da se doda i kiselo mleko u ukusne dugačke sarmice od kupusa u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: