Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Milibrot»Savršeni milibrot mafini

Savršeni milibrot mafini

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Savršeni milibrot mafini
Fotografije: Todorinka Bernardova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Nezavisno od toga da li ćete ih praviti za Vaskrs ili za doručak, ovi milibrot mafini su više nego savršeni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komad + 1 za premazivanje
  • šećer - 75 g
  • sveže mleko - 100 g
  • ulje - 20 g
  • svinjska mast - 20 g, istopljena
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • brašno - 300 g
  • vanila - 2 komada
  • kora limuna - 1/2 limuna
  • Za nadev
  • ratluk - 1/2 kutije
  • suvo grožđe
  • orasi
  • cimet
  • kristal šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oba jaja sa šećerom se mute. Dodaje se sveže mleko, blago zagrejano. Obe masnoće se pomešaju i dodaju se u jaja.

Meša se dok se šećer ne istopi. Dodaje se izrendana kora limuna i vanile. Mesi se meko elastično telo koje se ne lepi.

Ja sam ga zamesila u mini pekari na programu mešenje.

Kada se mešenje završi, uključila sam ga još jednom. Izvadila sam ga iz kontejnera i stavila sam ga u podmazanu duboku posudu.

Pokrila sam streč folijom i ostavila sam testo da prenoći, ali ne u frižideru.

Ujutru sam sipala iz posude i podelila sam ga na lopte po 50 g. Rukom sam svaku lopticu rastegla u pravougaonik.

U jedan kraj sam stavila nadev - orahe, suvo grožđe koje sam prethodno namočila u rum, ratluk iseckan na komadiće.

Posula sam cimetom i uvila u rolnicu. Male milibrote sam malo usukala i uvila u puža.

Kalupe za mafine sam podmazala uljem i svaki milibrot mafin sam stavila u gnezda. Ostavila sam ih da narastu na 15-20 minuta.

Umutila sam belance jednog jajeta i namazala odozgo.

Posula sam kristal šećerom i filiranim bademima. Uključila sam rernu na 180°C i pekla dok nije porumenelo.

Savršeni milibrot mafini su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: