Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jelo od povrća sa patlidžanom i tikvicama

Jelo od povrća sa patlidžanom i tikvicama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Jelo od povrća sa patlidžanom i tikvicama
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Sjajan recept za jelo od povrća - vidite kaka se iznenađenja kriju dole"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • tikvica - 1 komad
  • kupus - oko 250 g (1/3 - 1/2 male glavice)
  • šargarepa - 1 komad, veća
  • paprika - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje
  • so
  • biber
  • origano
  • bosiljak
  • mirođija - 4 struka, usitnjena
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i tikvica se oljušte i iseku na kocke. Promešaju se sa malo ulja i poređaju u posudu za pečenje postavljenu papirom.

Zapeče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok be bude gotovo, dok potpuno ne omekša.

Šargarepa se narenda. Kupus se seče na lente, a luk, paprika i paradajz - na sitno. Beli luk se usitni.

U zagrejanom ulju se zaprži luk, šargarepa i paprika.

Kada luk postane prozračan dodaje se kupus. Zaprži se nekoliko minuta, pri čemu se meša jelo od povrća.

Nakon toga se dodaje paradajz i beli luk u posno jelo.

Dodaju se patlidžan i tikvica zajedno sa biberom, solju, origanom i bosiljkom po ukusu.

Nekoliko minuta nakon toga se sklanja sa ringle, dodaje se mirođija i jelo od povrća sa patlidžanom i tikvicama je spremno za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: