Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Sarmica od pilećih džigerica sa mladim lukom i zeljem

Sarmica od pilećih džigerica sa mladim lukom i zeljem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Sarmica od pilećih džigerica sa mladim lukom i zeljem
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Pileća sarmica je ideja za sjajnu večeru"

Potrebni sastojci

  • pileće iznutrice - 350 g
  • nana - 5 strukova, sveža
  • zelje, 1 vezica
  • mladi luk - 2 vezice
  • sele - 2 struka
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1/4 kašičice
  • bulgur - 1 šolja
  • pirinač - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 2 kašike
  • kiselo mleko - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i iseckajte na sitno zelje, mladi luk i sve sveže začine.

Prebacite ih u posudu za pečenje i izdinstajte sa malo vode i masnoće. Kada se izdinstaju dodajte bulgur i pirinač. Promešajte i začinite biberom i solju.

Kada nabubri pirinač, dodajte usitnjene pileće iznutrice. Sipajte tri šolje vode i pokrijte posudu sa sarmicom od pilećih džigerica aluminijumskom folijom.

Pecite ukusnu sarmicu na 200 stepeni. Malo pre nego što je gotova sklonite foliju i prelijte prelivom, spremljenim od mleka, sode, jaja i prstohvata brašna.

Dopecite sarmicu od pilećih džigerica sa mladim lukom i zeljem i uživajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: