Balti piletina

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Balti piletina
Fotografije: Iskra
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Aromatično i mnogo ukusno jelo sa pilećim fileom"

Potrebni sastojci

  • đumbir - 3 cm, koren
  • beli luk - 5 čenova
  • paradajz - 2 komada, isečen na kocke
  • garam masala - 1 1/2 kašičica
  • kumin - 1 1/2 kašičica
  • korijander - 1 kašika
  • kurkuma - 1 kašičica
  • čili - 1 kašičica, u prahu
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • ulje - 2 kašike
  • senf - 1 kašičica, braon, krupnog zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • luk - 1 glavica, isečena na sitno
  • ljute paprike - 6 komada, zelene
  • pileći file - 500 g
  • biber - po ukusu
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi korak da bismo napravili indijsku Balti piletinu je da narendamo na sitno đumbir i beli luk.

Kocke paradajza pasiramo u pastu i pomešamo sa kuminom, kroijanderom, garam masalom, kurkumom, čilijem u prahu, kiselim mlekom i solju.

U šerpi zagrevamo ulje, dodajemo senf, a nakon što se prorprži 2-3 minuta, dodajemo lovorov list i isečeni luk.

Kada luk omekša dodajemo narendan đumbir i beli luk zajedno sa zelenim ljutim paprikama i kuvamo oko 10 minuta. Ako jelo počene da gori, sipamo malo vode.

Sipamo smesu od paradajza i kuvamo, dok se ne zgusne i ne dobije se masala pasta, mešajući s vremena na vreme.

Dodajemo piletinu, promešamo dobro u masala pasti, smanjujemo toplotu i pokrivamo poklopcem ukusnu pileću janiju.

Kuvamo oko 20 minuta, a ako je neophodno možemo ponovo da sipamo malo vode.

Nakon što je ljuta piletina gotova, dodajemo malo bibera, soka od limuna i promešamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: