Način pripreme
Suve paprike zalijte vrelom vodom i ostavite da omeknu.
U međuvremenu pripremite nadev. Iseckajte šargarepu i luk.
Sipajte ih u duboki tiganj sa zagrejanom masnoćom i propržite ih. Čim omeknu, dodajte mleveno svinjsko meso.
Kada meso pobeli, dodajte dobro oprani pirinač.
U tiganj se dodaju paradajz i začini - crni biber i aleva paprika, so i čubar. Dobro izmešajte nadev i nakon kratkog kuvanja skinite sa vatre.
ANpunite paprike i stavite ih u tepsiju za pečenje. Ako ima još nadeva, rasporedite ga između njih.
Sipajte 2 čaše vode u kojoj ste namakali paprike. Tepsiju pokrijte folijom.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pecite punjene paprike dok ne budu gotove - 45-50 minuta.
Na kraju skinite foliju i na kratko zapecite.
Paprike punjene pirinčem i mlevenim mesom su mnogo ukusne.