Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Pileći bataci i džigerice sa pirinčem i pečurkama

Pileći bataci i džigerice sa pirinčem i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Pileći bataci i džigerice sa pirinčem i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
03/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Najukusnija kombinacija - pileći bataci sa pirinčem i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • pileći bataci - 3 komada
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • pileće iznutrice - 400 g
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice, mleveni
  • ulje - 4 kašike
  • pečurke - 200 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i stavitepileće iznutrice da se kuvaju. Nakon toga ih isecite na male komade.

Očistite i isecite luk, izdinstajte u masnoći. Nakon toga dodajte iseckane pečurke. Izdinstajte povrće, a posle dodajte i pirinač.

Dodajte šolju vode i promešajte. Začinite piletinu sa prinčem biberom i solju.

Dodajte dve šolje vode, a odozgo poređajte pileće batake, posute biberom i solju.

Pecite pirinač u rerni na 200 stepeni, u nekom trenutku ih okrenite da se zapeku i sa druge strane. Kuvajte oko sat.

Pileći bataci i džigerice sa pirinčem i pečurkama su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: