Način pripreme
Belanca sipajte u staklenu posudu i umutite dok ne postanu pena, pa dodajte šećer.
Nastavite da mutite dok ne dobijete gustu i sjajnu masu. Dodajte sok od limuna, skrob i vanilu. Mutite još minut.
Na papiru za pečenje nacrtajte krug prečnika oko 22 cm. Papir sa konturom okrenite na dno tepsije i sipajte smesu.
Razmažite smesu kašikom i napravite udubljenje za krem.
Zagrejte rernu na 130 stepeni. Stavite tepsiju, smanjite na 110 stepeni i pecite sat i po. Zatim isključite rernu, otvorite je i ostavite tepsiju unutra da se ohladi.
Krem pripremite tako što ćete maskarpone umutiti sa pavlakom i šećerom u prahu.
Potpuno ohlađenu koru - puslicu prenesite na tanjir i napunite kremom.
Ukrasite tortu od puslice voćem.
Neodoljiva Pavlova torta je spremna.