Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Pečeni punjeni šaran sa garnirungom

Pečeni punjeni šaran sa garnirungom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Pečeni punjeni šaran sa garnirungom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Obavezna riba za svaku trpezu za Nikoljdan"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad
  • so
  • luk - 4 glavice /ili više/
  • pirinač - 1 šolja
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćen i opran šaran se dobro uposoli spolja i iznutra. Pošto je bio veliki, iseckala sam ga kako bi se ispekao i iznutra.

Za nadev sam izdinstala više luka, pa sam dodala 1 šolju pirinča kog sam propržila dok nije postao kao staklo.

Dodala sam crni biber, alevu papriku, so. Odnos vode i pirinča zavisi od pirinča, obično 1:3, ali ponekad i 1:4.

Kada su šaran i pirinač bili gotovi, posula sam peršunom i pekla dok nije bilo gotovo.

Po želji možete da napunite šarana ili da ostavite nadev samo sa strane.

Neka vam je ukusno sa ovim pečenim šaranom sa garnirunogm za Nikoljdan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti