Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Testo»Originalno testo za picu

Originalno testo za picu

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
1213250
Originalno testo za picu
Fotografije: Aleksandar Krachunov
2 / 6
11/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Ukusan recept za testo za picu koji se prenosi s kolena na koleno. Tako stiže do nas, a mi žurimo da ga podelimo sa vama!"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kesica, suvi (po 7 g)
  • voda - otprilike 2/3 šolje, topla (150 ml)
  • brašno - 300 g + za radnu površinu
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • malsinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac, polovina tople vode i šećer se mešaju dok se kvasac ne rastvori. Ostavlja se da naraste sa strane otprilike 15 minuta ili dok ne počne da liči na krem i ne bude gotovo.

Prosejano brašno i so se stavljaju u posudu gde se pravi udubljenje u sredini i sipaju se krajevi od kvasca, ostala voda i svi drugi sastojci iz recepta za testo za picu.

Meša se drvenom kašikom dok se celo brašno ne upije. Posipa se radna površina brašnom i mesi se 8-10 minuta. Kada testo postane tvrdo i prestane da se lepi, udara se o radnu površinu nekoliko puta.

Testo treba da bude glatko i elastično, a ispod njegove površine moraju da se vide vazdušni mehurići i da vraća oblik ako se pritisne dlanom.

Umešeno testo se stavlja u posudu nauljenu biljnim uljem i pokriva se krpom. Ostavlja se da naraste sa strane dok ne pokrije dno tepsije.

Da bi se oblikovala pica, testo se stavlja u tepsiju za picu i prstima se pritiska i raspoređuje, dok ne pokrije dno tepsije.

Ostavlja se da odstoji 10 minuta pre nego što se doda nadev. Da biste napravili Kalcone pica se oblikuje u krug. Nadev se rasprostire samo je jednu polovinu kruga tako što se ostavlja prazan prostor po rubu od 2.5 cm. Nadev se pokriva drugom polovinom i pritišću se krajevi prstima kako bi se zatvorilo.

Srećno sa ukusnim italijanskim specijalitetima koje ćete napraviti sa ovim originalnim testom za picu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: