Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Izbeglička janija

Izbeglička janija

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
521713118
Izbeglička janija
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
11/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Kod kuće traže samo ovu janiju, drugu ne žele"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 2 kg
  • luk - 1 velika glavica
  • masline - 150 g crne
  • paradajz - 2 komada
  • peršun
  • maslinovo ulje - za kuvanje
  • biber
  • paprike - 2 komada, crvene
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk naseckajte i dinstajte u maslinovom ulju dok ne omekša.

U njega dodajte krompir, naseckan na krupne kocke, sitno seckani paradajz, paprike i masline. Sve kratko dinstajte i dodajte vodu, da pokrije namirnice za janiju.

Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok krompir i paprika ne omekšaju. Ako želite da izbeglička janija bude ređa, možete da dodate još malo vode.

Na samom kraju, ovu janiju sa krompirom začinite sa malo soli i bibera. Kada poslužujete ovo posno jelo, pospite ga peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti