Način pripreme
Ćureći bataci se operu veoma dobro u stavljaju se u šerpu.
Prelivaju se hladnom vodom i dodaje se lovorov list.
Bataci se skuvaju dok ne budu potpuno gotovi pri čemu se sklanja pena.
Nakon što se skuvaju izvade se iz vode u kojoj su kuvani i ostavljaju se da se ohlade.
Bataci se odvajaju od kostijui skida se koža.
U posudu se sipa grašak, pri čemu se ocedi od vode u tegle.
Miks za ćuretinu sa preliva uljem u maloj šolji, meša se mnogo dobro i ostavlja se 10 minut, dok se suvi začini ne natope u ulju.
Ćureće meso se poređa u posudu sa graškom.
Dodaje se sušeni praziluk, aleva paprika, paškanat, so i miks za ćuretinu, natopljen u ulju.
Grašak sa mesom se preliva sa litar vode.
Grašak sa ćuretinom i prazilukom se peče 60 minuta na donjem nivou u rerni na 200 stepeni.